Centrum voor Obesitaschirurgie

De 4e Terugkomdag was een groot succes, mede dankzij jullie talrijke aanwezigheid!

Meer foto's kan u terugvinden op de facebookpagina van Dr Bruno Dillemans https://www.facebook.com/DrBrunoDillemans/

 

 

Het Centrum voor Obesitaschirugie in het AZ Sint-Jan in Brugge staat onder leiding van Dr. Bruno Dillemans.

Dr. Dillemans voerde reeds meer dan 10.000  succesvolle bariatrische (= gericht op gewichtsafname) ingrepen uit.

De Gastric Bypass wordt het meest uitgevoerd en wordt aanzien als de gouden standaard op het vlak van duurzaam gewichtsverlies en behoud van levenskwaliteit. De techniek van de Gastric Bypass werd volledig gestandaardiseerd door dr Dillemans, wat de hospitalisatieduur en de kans op complicaties aanzienlijk heeft verkort.

Ook de Sleeve Gastrectomie is de laatste jaren in opmars en boekt zeer goede resultaten.

Chirurgen over de hele wereld komen tot Brugge om Dr. Dillemans, zijn team en werkmethodes te leren kennen. Het Obesitascentrum in AZ Sint-Jan is dan ook referentie geworden voor alle Gastric Bypass en redo-ingrepen (na een eerdere bariatrische ingreep), en dit over de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De opgebouwde expertise rond obesitas in het algemeen, en obesitaschirurgie in het bijzonder, hebben dit Centrum voor Obesitaschirurgie wereldbekend gemaakt.

Naast individuele begeleiding van persoonlijk contact met de patiënt, is de missie het bieden van de juiste oplossing voor elke patiënt met overgewicht. Na het overlopen van de (chirurgische en niet-chirugische) mogelijkheden, wordt elke patiënt besproken door een multidisciplinair team (chirurg, endocrinoloog, psycholoog, diëtiste).

 www.azsintjan.be