U kunt zowel terecht in het AZ Sint-Jan Brugge - Oostende AV, Campus Brugge als in de privépraktijk van Dr. Dillemans voor een afspraak.
De eerste raadpleging wordt steeds gekoppeld aan een consultatie bij de dietiste, waarbij een algemene en voedingsanamnese wordt gedaan (wegen, meten, berekenen BMI).
Na de consultatie met Dr. Dillemans worden, indien aangewezen, een operatiedatum en afspraken voor aanvullende onderzoeken vastgelegd. Een eetdagboek wordt meegegeven om gedurende een week thuis in te vullen.
Tijdens de tweede consultatie wordt u opnieuw gezien door de dietiste, die een tweede anamnese doet en uw voedingsdagboek met u overloopt.
De resultaten van de onderzoeken worden met de dokter besproken.
Indien gewenst en geïndiceerd wordt de operatie definitief vastgelegd.
In sommige gevallen is een derde raadpleging aangewezen.
Afhankelijk van uw leeftijd en uw gezondheidstoestand worden voor de operatie een aantal onderzoeken uitgevoerd:
Bloedonderzoek (altijd)
Gastroscopie of maagonderzoek (bij gastric bypass of sleeve gastrectomie) indien > 40 jaar
Elektrocardiogram (ECG) en RX-foto van de longen indien > 50 jaar
RX SMD: contraststudie van de maag (in geval van een aanwezige maagband of andere overgewichtsoperaties uitgevoerd in het verleden)
Andere bijkomende onderzoeken (zoals slaaponderzoek, consult psycholoog en endocrinologisch consult) zo nodig
Iedereen die opgenomen wordt dient langs te gaan op de vooropname (Route 127) voor preoperatieve onderzoeken. Hiervoor kan u een afspraak maken op het nummer 050/45.34.10.
De dag van uw operatie meldt u zich (nuchter!) aan aan de opname op het gelijksvloers. Daar zal men de nodige administratie doen en u uw kamer toewijzen. In sommige gevallen is het aangewezen dat u een dag op voorhand wordt opgenomen, dit wordt enkel door de dokter beslist.
Bij een Gastric Bypass is het aantal overnachtingen standaard vastgelegd op 1 nacht. Bij het ontslag krijgen patiënten een informatiebrochure met alle informatie rond voeding en medicatie na de ingreep, alsook een persoonlijk gesprek met de dietiste.
In principe wordt er een arbeidsongeschiktheidsperiode voorgesteld van 2 à 3 weken.
Uiteraard is deze periode steeds individueel aanpasbaar.